Categoriearchief: Nieuw bericht / info

wij Willen een Busje…

Hierbij doen wij een oproep aan mensen die een personenbusje met voldoende zitstoelen en bagageruimte  zouden willen verhuren aan ons.

Voor een schappelijke prijs van 400 tot 500 euro voor onze 10 daagse vakantie op Texel 

In de periode van  donderdag 2 september 2021 t/m maandag13 á  dinsdag14 september 2021

Voor 3 volwassenen 50 plus waarvan 1 met een  visuele gehandicap en haar buddyhond inopleiding, en nog een gepensioneerde hulphond.

Wij doen deze oproep om dat gezien de autoverhuurders erg duur zijn een slordige 700 á 1000 euro vragen.

Laat maar weten weten via een persoonlijk bericht te versturen naar
r.muste@kpnmail.com

Delen van dit bericht word erg op prijs gesteld.

Met vriendelijke groeten van Ralph Muste.

contactberoepen

Heb heden ochtend contact met het RIVM of ik weer honden mag trainen. Omdat ik onder het kopje valt van contactberoepen mag ik nog steeds geen honden training geven. En dan zijn er nog klanten die boos zijn dat ik mijn afspraken niet na kom als hondentrainer. En mij dan zwart maken op de social media daar word ik teleurgesteld en verdrietig van.Alsof ik voor mijn lol geen trainingen komt geven…Hopelijk kan ik nadat de persconferentie morgenavond van 23 februari 2021 is geweest. Weer heerlijk aan de gang kan gaan.

Even dit…

Beste klanten en nieuwe klanten, Met de huidige corona mag ik nog geen training geven. Hoe jammer het ook is voor jullie als bestaande klanten. Maar ook voor eventuele nieuwe klanten. Heb er wel een paar videochats trainingen gedaan het is niet alles maar beter iets dan helemaal niets… Moest laatst noodgedwongen wel bij iemand langs, maar dat was urgent en bij hoge uitzondering kon dit niet zo laten gebeuren.

Mocht je dat ook graag willen een videochat trainingen stuur mij dan een persoonlijk bericht naar mijn bekende mailadres of een WhatsApp bericht. Allemaal nog steeds heel veel sterkte.

Hartelijke groeten Robin Puijk

Over de corona

Naar aanleiding van de huidige situatie over de corona heb ik heb besloten dat ik geen training kom geven bij mijn huidige klanten. De strippenkaart blijft gewoon geldig voor mijn klanten. Nieuwe klanten kunnen wel de intakelijst invullen voor hun hond op mijn website en worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Hopelijk kan ik /jullie straks weer helpen met de training van je/jullie hond. Sterkte en kracht toe.

Met vriendelijke groeten Robin Puijk dogunderstanding.nl

Trainingen hervat?!

Vanaf 1 september 2020 ben ik weer begonnen met het trainen van honden. Bestaande klanten kunnen contact met mij opnemen over de voorwaarden.

Contact opnemen kan door mij een persoonlijk bericht te sturen via de mail Info@dogunderstanding.nl met vermelding van uw telefoonnummer. Dan neem ik contact met u op.

Hartelijke groeten van Robin Puijk dogunderstanding.nl

Inzameling van schrijfwaren gestopt.

Vandaag 28 augustus 2020 ben ik gestopt met het inzamelen van de schrijfwaren (pennen, stiften, markeerstiften en meer).

De reden is dat het heel veel tijd in beslag neemt maar ook opslag van de materialen, administratie werkzaamheden en met mijn huidige baan als hondentrainer.

De schrijfwaren (pennen, stiften, markeerstiften en meer). Die ik al nog thuis hebt liggen gaan ter zijne tijd naar een zelf gekozen bestemming.

Ik wil alle spaarders die mij de afgelopen jaren van ongeveer 2008 tot op heden hartelijk bedanken voor jullie grote inzet.

Met vriendelijke groeten,

Robin Puijk Dogunderstanding.nl

Hondentrainingen voorlopig opgeschort

Gezien de huidige ontwikkelingen omtrent het coronavirus heb ik besloten om de trainingen tijdelijk stop te zetten.
Het is niet mogelijk om, in iedere situatie tijdens de training, 1,5 meter afstand te houden. Daarom wil ik niet het risico nemen dat ik, onbewust, hondeneigenaren besmet of zelf besmet raak.
Graag neem ik dan mijn verantwoordelijkheid door de trainingen tot nader order stil te leggen.

Over het beschermende effect van mondkapjes is nog te weinig bekend.

Tijdens de persconferentie werd wederom benadrukt “Werk zoveel mogelijk thuis”. Training op afstand, via videobellen, is dus wel mogelijk. Uiteraard is dit afhankelijk van de hulpvraag.

Ik reken op ieders begrip en volg de ontwikkelingen in de hoop dat trainingen binnenkort weer opgepakt kunnen worden.

Om de klanten met een strippenkaart niet te benadelen, wordt de geldigheid van de strippenkaart verlengd met de periode dat er geen trainingen gegeven worden

Met vriendelijke groeten van

Robin Puijk  https://dogunderstanding.nl/

ABIANT Notitieboekjes voor klanten

Vanmiddag werd ik verrast door Erik Kramer senior accountmanager bij ABIANT Uitzendgroep uit Beilen. Hij bracht me een tas vol notitieboekjes en pennen voor mijn nieuwe honden klanten.

Klanten kunnen aantekeningen op kunnen schrijven over hun hond of het zogenaamde huiswerk wat ze komende tijd moeten leren met hun hond.

Erik hartelijk bedankt 👨 man namens mijn honden klanten en ook door mijzelf.

Robin Puijk dogunderstanding.nl

‘Impulsaankoop’ in coronatijd. ‘Verrek, we hebben ook nog een hond. Wat moeten we daar nu mee?’

Assen – Veel mensen, zo blijkt uit cijfers van fokkers en dierenasielcentra, hebben tijdens de Nederlandse corona-lockdown een hond aangeschaft. Voor de gezelligheid, als troost, om de eenzaamheid tegen te gaan of meer te bewegen tijdens het uitlaten.

Nu de regels zijn versoepeld en iedereen steeds meer het ‘normale leven’ oppakt, is de aandacht voor de viervoeter in veel gevallen een stuk minder. En rijst de vraag: was het een impulsaankoop? Kan ik de hond nog wel de aandacht geven die het dier verdient?

Aandacht én kosten

De Dierenbescherming Nederland waarschuwde er vorige week nog voor: als je een hond in ‘coronatijd’ in huis neemt, denk dan goed na waaróm  je dat doet. Een hond wordt immers gemiddeld 12, 14 jaar en maakt dus normaal gesproken lange tijd deel uit van het huishouden. En daar horen voldoende aandacht én de nodige kosten bij.  

Robin Puijk, hondentrainer en eigenaar van Dog Understanding in Assen, maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen. ‘Ik gun iedereen een hond, maar denk er goed over na voordat je een hond aanschaft. Die moet ten eerste bij een baasje passen. Niet elke hond is bijvoorbeeld qua ras en karakter geschikt als ‘gezellige gezinshond’. Doe je een impulsaankoop, kun je er later achter komen dat dit toch niet de juiste hond voor jou is.’

‘Wat moeten we nu met de hond?’

Daarnaast, gaat Puijk verder, kreeg een nieuw aangeschafte hond tijdens de corona-periode (zeker toen schoolkinderen nog thuis waren en volwassenen veelal thuis werkten) alle aandacht. ‘Nu het ‘normale leven’ weer wordt opgepakt, kan de gedachte komen van ‘verrek, we hebben ook nog een hond. Wat moeten we daar nu mee?’ Want ja, een hond vergt nu eenmaal aandacht en tijd. Nog even los van de kosten van een dierenarts of een dierenopvang, als de hond bijvoorbeeld niet meekan op vakantie. En kunnen eigenaren erachter komen dat ze niet wisten waar ze aan begonnen.’

Normaliter adviseert Puijk mensen, die erover denken een hond te nemen, in stap 1 welke viervoeter bij hen zou passen. Nu dat stadium bij veel nieuwe eigenaren gepasseerd is, maar zich thuis een nieuwe situatie aandient ‘na corona’, kan de Asser trainer mensen in stap 2 ook helpen met gedragstrainingen, zodat de hond ‘het meer alleen zijn’ aankan als de intensieve aandacht wegvalt.

Verlatingsangst

Puijk: ‘Doordat de gezinsleden vaker weg zijn, kan een hond verlatingsangst ontwikkelen. Er zijn methodes om die angst weg te nemen. Bijvoorbeeld als de baas de gang in gaat en uit het zicht verdwijnt. Dat bouw je op. Vijf minuten, tien minuten. Net zo lang  tot de hond rustig alleen in de kamer ligt. Die opbouw is bedoeld om te laten zien, dat de baas of een ander gezinslid echt wel weer terugkomt.’

Daarbij, waarschuwt Puijk, is de ene hond de anderen niet. ‘Je hebt jonge honden en oudere honden, een hond die je als pup hebt aangeschaft of uit het asiel hebt gehaald. Die laatste heeft dus al een geschiedenis. Elke hond reageert anders, elke hond moet je dus anders benaderen.’

Niet in de bench

Puijk kan mensen daarbij helpen, handvatten aanreiken hoe ze een hond moeten trainen. ‘Dat duurt vaak even, maar het geduld wordt daarna zeker beloond met een rustige hond, die goed luistert.’

Een tip wat juist niet te doen als je een hond alleen thuis laat. Puijk: ‘Mensen zetten een hond soms in een bench, zodat hij zich niet ‘uitleeft’ in de woonkamer als de bewoners weg zijn. Maar een bench voelt voor een hond als een ‘strafplek’. Niet doen dus. Ongewenst gedrag in de huiskamer is af te leren.’

Geen opwinding

En tot slot: begroet een hond als je thuiskomt niet te overdreven, maar ingetogen, kalm. Puijk: ‘Geen opwinding veroorzaken bij de hond. Natuurlijk zijn baas en hond blij als ze elkaar weer zien, maar de hond moet leren dat bij weggaan en thuiskomen van de baas geen grote opwinding hoort, dat het een normale zaak is. Ook daar wordt een hond rustig van.’

Wie gebruik wil maken van de diensten van Robin Puijk of meer wil weten over zijn bedrijf Dog Understanding, kan kijken op de website: https://dogunderstanding.nl/

Tekst: Robbert Willemsen