Categoriearchief: Nieuw bericht / info

Abiant uitzendgroep uit Beilen (Drenthe) Sponsor Dogunderstanding

Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍‍♀🐕en beste hondenliefhebbers🙋‍♂🐕
Vandaag 1 van mijn sponsors Abiant uitzendgroep uit Beilen gaf mij een paar mooie cadeaus voor mijn bedrijf en ook voor mijn trouwe klanten.

Waaronder voor mijn eigen hond Flynn een heuse bidon en mijzelf zodat hij en ik lekker kunnen drinken na afloop van de inspanningen…zoals vandaag in de hondenspeeltuin in Beilen.

Dank je wel Erik Kramer namens Flynn en mij (Robin) Puijk dogunderstanding.nl

Fotoshoot en Asser-Courant

Lieve vriendinnen 😘💋🙍‍♀en beste vrienden🙋‍♂
Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍‍♀🐕en beste hondenliefhebbers🙋‍♂🐕

Bekeek gisteravond 20 augustus 2019 *had net mijn eten op. (had mij zelf getrakteerd op chinees eten i.v.m. mij mams haar verjaardag 88 jaar) *de Asser-Courant schrok van mijzelf 🙃😉😂🤣toen ik mijzelf zo groot zag afgebeeld😉😂🤣

Maar…Het is uit het oogpunt en belevenis van Flynn geschreven. Dat heeft Maurice Vos prachtig mooi geproterteerd groot compliment daarvoor.👏🤝👍

https://assercourant.nl/artikel/1040328/asser-hulphond-flynn-robin-heeft-mij-opgeleid.html

Nu ik toch complimenten weg geef ook voor Yolanda Visser de bekende fotografe uit Assen en omgeving. Die heeft voor Flynn en mij een mooie fotoshoot gemaakt. 👏🤝👍
Zal jullie wat laten zien.

Hond Zwezda

Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍‍♀️🐕en beste hondenliefhebbers🙋‍♂️🐕
Kijk hier word ik nou blij van als hondentrainer daar doe ik het tenslotte voor..zie onderstaande stukje.
Robin bedankt voor het helpen om Zwezda (een soms iets te enthousiaste dobermann van 3 jaar oud) weer focus te krijgen voor de baasjes. Zeker wanneer ze een kat ruikt of ziet. We zijn er nog niet, dit kost tijd, maar verwacht wel met de aanwijzingen en tips van Robin de komende periode de goede richting op gaat. Zodra wij weer ondersteuning nodig hebben, laten wij van ons horen Robin.👍
Graag gedaan leuk dat het goed gaat met Zwezda hartelijke groeten van Robin Puijk https://dogunderstanding.nl/
Doordat Flynn zo lief keek staat hij op de foto hahaha

5 juni 2019 Flynn is vandaag 9 jaar

Lieve vriendinnen 😘💋🙍en beste vrienden🙎‍♂️
Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍🐕en beste hondenliefhebbers.🐶🙎‍♂️

Vandaag 5 juni 2019 vier ik een feestje met mijn trouwe 4 voeter Flynn. Hij is 9 jaar. Toen hij ongeveer 9 weken oud was werd hij opgenomen in ons gezin. Hij zou een hulphond worden van een deelneemster of deelnemer.

Hij had alle dagen van de week goede zin en voerde gaande weg de commando’s goed uit. Het werd een heuse hulphond met maar liefs 50 handelingen.

Naar wie zou hij gaan??? 21 maart 2005 de lente begint iedereen blij het mooie weer en alles weer in blad en bloei en jonge dieren…Voor Pauline en mij de grootste nachtmerrie…Pauline hoorde na lang onderzoek je hebt MS op deze dag…

Om nu niet verder emotioneel te worden (Ben ik toch al) Flynn werd de hulphond van Pauline. Hij voerde zijn taken heel erg goed uit voor haar.

Na haar euthanasie van Pauline op 12 augustus 2015 is Flynn een goede demonstratie hond geworden bij mijn bedrijf. Dat op 6 mei 2017 officieel werd geopend door de burgemeester van Assen..Met de naam https://dogunderstanding.nl/

Zaterdag 22 september 2018 werd Dogs and Hugs opgericht samen met Herman Herman M Radix en mij.
Nu is Flynn een heuse knuffelhond. Geeft soms kleine demonstraties en geniet van alle aandacht dat jong en oud in welke hoedanigheid dan ook lekker die mensen weer een dienst bewijst.

In verband met de AVG norm geen foto’s van Dogs and Hugs om de privacy niet te schenden..

Fijne dag allemaal, liefs van Flynn en mij🐶🤓💋💋

6 mei 2017 – 6 mei 2019

Lieve vriendinnen en beste vrienden
Lieve hondenliefhebsters en beste hondenliefhebbers.

Vandaag 6 mei 2019 normale dag zullen jullie zeggen? Helemaal waar maar…Vandaag 2 jaar geleden werd mijn bedrijf Dogunderstanding (work in progress) officieel geopend op het Koopmansplein in Assen door Marco Out burger-vader/meester.

Dus toen Dogunderstanding (work in progress) die dag van start ging. Had ik op de dag van vandaag niet durven hopen. Dat dit zou uitgroeien tot een geweldig succes.
Ben ik superblij en trots in de mensen die in mij geloofde…Maar vooral de klanten en hun honden.

Want zeg nou eerlijk wat is niet mooier van je hobby je werk te maken.

Dus lieve vriendinnen en beste vrienden
Lieve hondenliefhebsters en beste hondenliefhebbers.
hartelijk dank en heel veel liefs van mij Robin (Puijk) oprichter Dogunderstanding (work in progress)

Van je hobby je werk maken

Lieve vriendinnen 😘💋🙍en beste vrienden🙎‍♂️
Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍🐕en beste hondenliefhebbers.🐶🙎‍♂️
 
Van je hobby je werk maken en dat deed ik, werd hondentrainer, al vanaf dinsdag 4 oktober 2016 bij de Kamer van Koophandel. Hier liet ik mij inschrijven en Zaterdag 6 mei 2017 werd Dogunderstanding officieel geopend door de burgemeester van Assen Marco Out.
 
Voor ik zover was had ik ruim daarvoor 10 jaar ervaring opgedaan bij een stichting voor hulphonden. Heb daar heel veel geleerd en met veel kennis op gedaan en nu met andere ervaringen en scholing erbij. Kan ik nu zeggen ik ben….
Een hondentrainer. 🐕😄
 
En dat doe ik met heel veel plezier…Mocht je na dit lezen denken ik kan je wel gebruiken. Of iemand anders klik op de onderstaande link 
 
 
https://dogunderstanding.nl/trainingen/
 
Hartelijke groeten van Robin (Puijk)

Tot ziens 2018 en welkom 2019

Lieve vriendinnen 😘💋🙍en beste vrienden🙎‍♂️
Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍🐕en beste hondenliefhebbers.🐶🙎‍♂️

Onder mijn titel ”Tot ziens 2018 en welkom 2019”  wil ik nog even kort terug kijken op mijn werk als hondentrainer bij mijn eigen bedrijf van Dog Understanding (Work in progress).

De trainingen van de meeste trainingen van de bestaande klanten met hun hond(en) zijn in 2018 succesvol afgerond. Voor sommige gaan we vanaf 15 januari 2019 weer verder.

Ook zullen er ongetwijfeld straks weer nieuwe hondeneigenaren en hun hond(en) zich aanmelden…Ook ontving ik heel veel positieve berichten op mijn website maar, ook op Facebook met  maar liefst 6000 vind ik leuks   !!!!! Sinds de officiële opening op het Koopmansplein op 6 mei 2017 door onze burgemeester van Assen Marco Out. (en inschrijving bij KvK = Kamer van Koophandel 4 oktober 2016 wereld dierendag)

Ook met mijn collega partner Herman Radix  en de vele vrijwilligers na de officiële opening met oud wethouder Albert Smit bij het verzorging tehuis de “Wijde Blik”  in Assen. Van Dogs and Hugs  op 22 september 2018.  Die Dogs and Hugs dit jaar dus 2019  een heuse stichting word met een anbi status…

We hebben zowel kinderen uit onze samenleving als onze ouderen al verschillende keren een mooie middag bezorgd. En als het aan ons ligt zullen er ongetwijfeld dit jaar weer knuffelrondes plaats vinden…

Mocht je meer  informatie willen weten over trainingen van je hond(en) klik op;

Trainingen

En wil je weten wat Dogs and Hugs inhoud klik dan op;

dogs and hugs

         

 

 

tijdelijke stop met de hondentrainingen…..

Lieve hondenliefhebsters 😘💋🙍♀️🐕en beste hondenliefhebbers.🐶🙎‍♂️

Vanaf 15 december 2018 houd ik tot ongeveer 15 januari 2019 een tijdelijke stop met de hondentrainingen…Je kan natuurlijk je altijd aanmelden voor trainingen van je hond(en) https://dogunderstanding.nl/intakelijst/

Voor mijn vaste klanten kunnen bij dringende vragen op de whatsapp terecht die echt niet kunnen wachten…Rest jullie allemaal een heel fijn weekend nog.

Hartelijke groeten

Robin (Puijk)

trekken aan de riem

Veel hondeneigenaren vinden het vervelend als de hond trekt aan de riem.
Dat is ook zeker geen pretje, vooral als je armen en handen pijn gaan ondervinden. Heel vaak is dit gedrag al als jonge hond aangeleerd. Bij een puppie is het trekken aan de riem nog niet zo vervelend en pijnlijk. Wanneer de hond echter ouder en groter wordt, wordt het trekken aan de lijn steeds lastiger en vervelender. Dit ongewenst gedrag is dan al een langdurige gewoonte geworden.

 

Het trekgedrag begint vaak al bij de pup omdat hij buiten het bereik van de riem iets ziet of ruikt waar hij graag naar toe wil. Dit is ook heel goed te zien bij pups, die nieuwsgierig van aard zijn en overal willen snuffelen. Door aan de riem te trekken, lukt het de honden ook vaak om op die plek, buiten het bereik van de riem, te kunnen snuffelen. Zo bereikt de hond zijn doel. Als u dit als baasje toestaat, zal de pup heel snel leren dat trekken aan de riem hem/haar naar het gewenste doel brengt. Het is zelf belonend gedrag en de hond zal het zich heel snel aanleren.

 

Bij grotere honden speelt daarbij ook nog mee dat hun normale looptempo hoger ligt dan dat van de mens. Wanneer de hond zijn eigen looptempo aanhoudt, zal er al snel spanning op de riem ontstaan. Jonge honden zullen vanwege hun onstuimigheid en hoge energieniveau meer moeite hebben om zich te focussen op de baas en daardoor eerder geneigd zijn om aan de riem te trekken. Vaak wordt het in de loop van de tijd een gewoonte om aan de riem te trekken, omdat het de hond nooit anders is aangeleerd.

Met een paar eenvoudige hulpmiddelen kan het wandelen met uw hond veel leuker worden. Zowel voor de baas als voor de hond

  • Om te beginnen koop een gewone hondenriem
  • en niet zo’n oproller…

    (Deze lijnen zijn zo lang en als ie uitgerold is komt je stuk van je arm er ook nog eens bij)
  • Houdt de hond tijdens het wandelen zoals op de foto word weergegeven. Hierbij heb je het voordeel dat de hond niet meer zo makkelijk kan trekken.
  • Omdat je de riem achter je rug hebt wordt daardoor de hond als het ware tegen gehouden.
  • Bovendien worden op deze manier je armen en handen bespaard…

 

Om het trekken aan de lijn af te leren, is veel geduld en consequentie nodig. Het is niet echt een moeilijke training, maar het trekgedrag is vaak behoorlijk hardnekkig en vraagt om langdurige training. De valkuil bij deze training is voor veel mensen dat ze de hond af en toe toch laten trekken. Wanneer u start met de training, betekent dit dat de hond vanaf dat moment nooit meer aan de riem mag trekken.

 

Meer uitgebreide informatie hierover en hoe je de riem dan vast houd in de praktijk kan met u besproken worden tijdens de training.

Dan wordt ook gesproken over het nut van het meenemen van een hondenbal in een sok, tijdens het uitlaten.

 

Met die paar handelingen blijft het uitlaten een plezierige bezigheid

vermeld dan wel  op de intakelijst bij “Anders / omschrijving”

met daarbij een korte uitleg.

Onder vermelding van  “trekken aan de riem en hondenbal in de sok”
(zie ook ” dit eerder bericht” )