Trainingen

Door mijn jarenlange ervaringen, vooral met hulphonden, kijk ik een beetje anders tegen hondenscholen en hondentraining aan. Veel hondenscholen laten u en uw hond gelijk in groepsverband trainen. Voor pups is dit prima (socialisatie van uw pup) maar vooral voor wat oudere honden of honden met gedragsproblemen, kan dit averechts werken. De trainer moet zijn aandacht over alle deelnemers verdelen en kan daardoor mogelijk niet voldoende of niet de juiste aandacht aan u en uw hond geven. Juist op het moment dat u en uw hond in de moeilijkste periode zitten!

Ik bied met Dog Understanding zowel individuele als groepshondentrainingen aan.

Individuele hondentraining

In principe begin ik altijd eerst met een individuele hondentraining bij u thuis. Tijdens deze individuele hondentraining kan ik uw hond in zijn veilige omgeving observeren en hem daarna het gewenste gedrag aanleren. Pas wanneer ik ervan overtuigd ben dat zowel u als uw hond er klaar voor zijn en een hondentraining in groepsverband nog wat kan toevoegen aan de leercurve van uw hond kunnen we de groepshondentraining overwegen.

Hondentraining in groepsverband

De trainingen in groepsverband vinden plaats in relatief kleine groepen. Door de groepen niet groter dan 4 honden met hun baasje te laten zijn kan ik voldoende aandacht aan iedere hond en baas geven.

Tarieven

De tarieven voor de trainingen zijn als volgt:
Individuele training van 1,5 uur  € 30.00
Groepstraining van 1,5 uur € 25,00 per deelnemer/hond.
reiskosten volgens landelijke tarieven.

De eerste training is een proeftraining, hiervoor betaalt u de helft van het normale tarief plus de reiskosten volgens landelijke tarieven.

Door middel van het invullen van de  intakelijst,
wordt er contact met u opgenomen.
Door deze ingevulde intakelijst krijg ik alvast een beeld van het gedrag van uw hond.
Ook kan er daardoor beter gekeken worden, welke mogelijke oplossing  er  geboden kan worden.
Ik geef trainingen op  de volgende dagen:
-maandag,
– dinsdag,
– woensdag ,
– donderdagmiddag vanaf 14.00u.
– vrijdag

 

 

Leer je hond te begrijpen